0 0000
Новини

Львівський священик – чемпіон з пауерліфтингу

Львівський священик – чемпіон з пауерліфтингу

Ієромонах Святоуспенської лаври Макарій Дутка став переможцем силових змагань. Наступна мета священика – отримати звання майстра спорту міжнародного класу.

Спорт в житті отця Макарія був присутній завжди – інтерес до фізичних вправ батьки прищепили ще в дитинстві, задовго до того, як хлопчик вирішив стати на духовний шлях. Скільки себе пам'ятає, займався спортом – футболом, баскетболом, метанням диска, списа, ядра, дзюдо, карате. Брав участь в змаганнях, але відчував: щось не те. І за лаштунками чергових змагань задивлявся на штанги, які тягали важкоатлети.

Після школи пішов вчитися в духовну семінарію, і про спорт довелося забути – з головою вистачало навчання. Але вищі сили все-таки направили отця Макарія до другої важливої справи його життя.

– Одного разу хлопці, у яких неподалік був спортзал, запропонували забрати у них штангу, – розповідає 40-річний священик Макарій Дутка. – Я спочатку відмовлявся – хто в монастирі з нею буде займатися, але взяв. А потім почав займатися сам.

До снаряду священик підходив, перехрестившись. Отець Макарій відновив силові тренування всього чотири роки тому, а професійно займається ще менше – рік. Тим не менше, це не завадило йому посісти перше місце у своїй ваговій категорії до 75 кг на чемпіонаті Євразії з пауерліфтингу та жиму лежачи – перехрестившись, священик підняв 130 кг. Як зазначає монах, не заради марнославства, а для захисту свого звання майстра спорту.

Інші духівники прихильно дивляться на внецерковне захоплення отця Макарія – релігія не забороняє спорту, а навіть заохочує, а частина священиків з його допомогою повертає інтерес до церкви у молоді.

– Хоча раніше мене це питання хвилювало – як поєднується чернече життя із заняттями спортом, – зазначає ієромонах Макарій Дутка. – Ррадився з ігуменами, наставниками, які запевнили мене: якщо це не шкодить духовному зростанню, то чому б і ні? 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему