16 Грудня 2021
Новини

Італія заборонила в’їзд навіть вакцинованим людям з України

Італія заборонила в’їзд навіть вакцинованим людям з України

З 16 грудня Італія забороняє в’їзд із території України вакцинованим проти коронавірусу громадянам через поширення більш заразного штаму «Омікрон». Вони діятимуть до 31 січня 2022 року.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Італії, пише BBC Україна.

Влада Італії 14 грудня віднесла Україну до країн групи E, громадянам яких забороняється в’їзд на італійську територію без поважних причин, зокрема і з туристичною метою. Крім того, в’їзд до Італії незалежно від причин забороняється всім, хто за останні 14 днів був або перебував транзитом у ПАР, Лесото, Ботсвані, Зімбабве, Малаві, Мозамбіку, Намібії та Есватіні.

Виключення роблять лише для українців, які мають посвідку на проживання в Італії, їдуть з офіційним працевлаштуванням, для лікування або навчання чи мають «підтверджені та стабільні» особисті стосунки з громадянами Італії. Українці, які підпадають під виключення, повинні

  •     заповнити до прибуття онлайнову форму санітарного контролю за посиланням;
  •     мати негативний ПЛР-тест (зроблений не більше ніж за 72 години до приїзду) або експрес-тест на COVID-19 (зроблений не більше ніж за 24 години до приїзду);
  •     після прибуття в Італію відбути 10 днів на самоізоляції, після чого пройти повторне тестування на COVID-19.

При цьому заборонено в’їжджати до Італії громадянам, які протягом останніх 14 днів проживали або перебували транзитом у ПАР, Лесото, Ботсвані, Зімбабве, Малаві, Мозамбіку, Намібії та Есватіні.

Нагадаємо, з 15 грудня уряд Польщі посилив карантинні обмеження. Зокрема вимога тесту тепер стосується навіть повністю вакцинованих громадян.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, карантин, італія
В тему