12 Грудня 2021
Новини

Новозеландцю зробили 10 щеплень від COVID за день: видавав себе за інших людей

Новозеландцю зробили 10 щеплень від COVID за день: видавав себе за інших людей

У Новій Зеландії чоловікові, який видавав себе за інших людей, за день зробили 10 щеплень від коронавірусу.

Для цього він відвідав кілька центрів вакцинації. Ймовірно, йому платили за надання таких «послуг», повідомляє видання Stuff з посиланням на Міністерство охорони здоров’я Нової Зеландії.

Де саме стався цей інцидент, у відомстві не повідомляють.

У МОЗ Нової Зеландії наголошують, що «дуже стурбовані цією ситуацією і співпрацюють з відповідними органами», зокрема про ознаки шахрайства повідомили поліції.

"Якщо ви знаєте когось, хто отримав більші дози вакцини, ніж рекомендовано, вони повинні звернутися за клінічною консультацією якомога швидше", — наголошують у відомстві.

За словами медиків, наразі немає даних щодо наслідків отримання за один день такої кількості вакцин Comirnaty, яку використовують для щеплень у Новій Зеландії. Проте відомо, що висока доза вакцини загрожує більшою кількістю побічних ефектів.

"Тож це точно не рекомендується, — наголошує професор Оклендського університету Ніккі Тернер. — У нас немає даних про те, які побічні ефекти можуть виникнути після такої кількості вакцини. Це небезпечно, це ставить цю людину під загрозу", — додала вона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, вакцинація, Світ
В тему