6 Грудня 2021
Новини

Верховний Суд підтвердив ув'язнення для Януковича за держзраду

Верховний Суд підтвердив ув'язнення для Януковича за держзраду

Експрезиденту-втікачу Віктору Януковичу Верховний Суд остаточно підтвердив вирок 13 років позбавлення волі через державну зраду.

Про це інформують "Інтерфакс-Україна" та адвокат Віталій Сердюк.

"Суд ухвалив, вирок Оболонського районного суду Києва від 24 січня 2019 року та ухвалу Київського апеляційного суду від 2 жовтня 2020 року стосовно Януковича Віктора Федоровича залишити без зміни, а касаційні скарги захисників (залишити – ред.)... без задоволення", - зазначили під час розгляду справи в суді.

У понеділок суд відмовив адвокатам експрезидента у відводі захисників, інтереси Януковича представляв державний адвокат.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що Янукович відкликав своїх захисників від участі у розгляді касацій на вирок суду у справі про держраду "через неможливість забезпечення його права на захист".

"Таким чином, через відсутність у нас можливості забезпечити право на захист, клієнт відкликає нас від участі у справі про втрату Криму та доручає сконцентруватися на роботі у міжнародних інституціях, у тому числі до ЄСПЛ, а також на справах, пов'язаних із подіями на Майдані", - написав Сердюк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віктор янукович
В тему