29 Листопада 2021
Новини

У «Дію» додали нові послуги: що треба знати

У «Дію» додали нові послуги: що треба знати

У «Дії» запрацюють ще 7 соціальних послуг: призначення та перерахунок пенсії, оформлення субсидії та довідки про страховий і трудовий стаж.

Про це інформують у Мінцифрі.

Зазначають, що процес максимально автоматизований: потрібно заповнити анкету, завантажити необхідні документи та надіслати заявку. Вона зроблена у формі анкети, де треба відповідати «так» чи «ні».

Субсидії — друга за популярністю держпослуга після зміни місця реєстрації. Раніше, щоб оформити субсидію, треба було йти в ЦНАП і заповнювати заяву, а зараз достатньо подати заяву на порталі «Дія» та підписати своїм електронним підписом. Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії. Крім того, субсидія на більшість видів послуг ЖКГ продовжуватиметься автоматично.

Також тепер на порталі «Дія» можна перерахувати пенсію. До слова, треба зазначити, який вид пенсії ви хочете отримувати та в який спосіб — на банківську карту чи у відділенні пошти. Далі заявка потрапить на розгляд у Пенсійний фонд автоматично.

До речі, довідки ОК-5 і ОК-7 про трудовий і страховий стажможна буде отримати на порталі «Дія», не виходячи з дому. ОК-5 та ОК-7 — одні з найпопулярніших довідок. Вони потрібні при оформленні на роботі або для призначення пенсії, нарахування лікарняних. Тепер їх можна згенерувати на порталі «Дія» в декілька кліків. Те саме стосується і витягу з Реєстру застрахованих осіб та довідки про доходи пенсіонера. Необхідна довідка сформується та надійде на вашу електронну пошту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, пенсії, субсидії, страхування, робота
В тему

Останні матеріали