29 Листопада 2021
Новини

Для яких міст України можуть дати €200 млн на покращення громадського транспорту

Для яких міст України можуть дати €200 млн на покращення громадського транспорту
Україна зможе отримати 200 мільйонів євро позики на покращення громадського транспорту, якщо ВРУ ратифікує спільну з Європейським інвестиційним банком угоду.

Про це інформує Мінфін.

Угода називається «Міський громадський транспорт України ІІ». 18 листопада проєкт її ратифікації зареєстрували у Верховній Раді.

Як зазначив заступник міністра фінансів Олександр Кава, якщо закон ухвалять до кінця 2021 року, то з наступного року Україна очікуватиме на підписання перших контрактів на поставку нового екологічно безпечного громадського транспорту для міст України.

Кошти спрямують на придбання нових автобусів, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро. На це зможуть розраховувати міста, які долучилися до проєкту: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці.

Також передбачене будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній та інші роботи у Черкасах, Білій Церкві, Кам'янському, Дніпрі, Львові, Кременчуку та Запоріжжі.

У Мінфіні нагадали, що за час реалізації проєкту «Міський громадський транспорт України І» уклали контракти на постачання понад 90 сучасних тролейбусів та близько 42 трамвайних вагонів для міст-учасників проєкту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, громадський транспорт, гроші, європа, луцьк, львів, полтава, запоріжжя, дніпро, вінниця, ужгород, черкаси, хмельницький
В тему