27 Листопада 2021
Новини

Померла колишня в.о. міністра освіти Мандзій

Померла колишня в.о. міністра освіти Мандзій

У віці 48 років померла заступниця міністра освіти, колишня в.о. міністра Любомира Мандзій.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицьки та мер Львова Андрій Садовий.

"Дуже сумна звістка: відійшла від нас у кращий світ Любомира Мандзій, заступниця міністра освіти та науки, у минулому – в. о. міністра освіти та науки, а впродовж 2016-2019 років - керівниця профільного департаменту освіти Львівської ОДА", - написав Козицький.

Причини смерті Козицький не уточнив.

Разом з тим, мер Львова Андрій Садовий повідомив, що Мандзій померла після важкої хвороби.

 Львівське видання ZAXID.NET із посиланням на власні джерела повідомляє, що чиновниця нездужала на онкологічне захворювання.

Любомира Мандзій народилася 10 травня 1973 року в селі Опака Дрогобицького району Львівської області. Закінчила Львівський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю «Географія».

Упродовж 1998-2001 років за спеціальністю «Політичні інститути та процеси» навчалася в аспірантурі Львівського національного університету імені Івана Франка. У 2003-му захистила дисертацію на звання кандидатки політичних наук. Згодом отримала вчене звання доцентки.

З 2001-го до 2016 року Мандзій працювала на кафедрі політології філософського факультету Львівського національного університету імені І. Франка.

Протягом 2016-2019 років була директоркою департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. У липні 2019-го перемогла в конкурсі на посаду начальниці управління Державної служби якості освіти у Львівській області.

У вересні того ж року її призначили на посаду заступниці міністра освіти і науки. У період з 25 березня по 25 червня 2020 року вона виконувала обов’язки очільниці цього відомства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: смерть, онкологія, Україна
В тему

Останні матеріали