27 Листопада 2021
Новини

Заборона в’їзду росіян в Україну: Зеленський відповів на петицію

Заборона в’їзду росіян в Україну: Зеленський відповів на петицію

Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону або обмеження для росіян в’їзду в Україну.

Про це інформують на сайті президента.

"Запровадження додаткових змін у режимі поїздок громадян між Україною та Російською Федерацією потребує ретельного вивчення й аналізу усіх можливих сценаріїв розвитку, зокрема з точки зору безпекових аспектів та можливих соціальних наслідків нововведень", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що Зеленський надіслав петицію прем'єру Денису Шмигалю, секретарю РНБО Олексію Данілову та голові СБУ Івану Баканову.

Президент просить проаналізувати відповідність нинішнього режиму в’їзду в Україну громадян Росії згідно з потреб забезпечення безпеки України та захисту націнтересів.

Нагадаємо, 11 листопада електронна петиція із проханням заборонити або обмежити в’їзд на територію України громадян Росії на сайті президента набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. 

Нагадаємо, 22 вересня телеведучий Ігор Кондратюк створив петицію на сайті президента з проханням заборонити будь-які виступи виконавців РФ на території України, окрім тих, що відкрито підтримали Україну (Віктора Шендеровича, Андрія Макаревича, Лії Ахеджакової). 11 жовтня вона набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Зеленський на це відповів, що в чинному законодавстві вже передбачено механізми для контролю та обмеження виступів виконавців-громадян РФ. Зокрема, СБУ може заборонити такі виступи, якщо в них беруть участь небезпечні для України росіяни. До того ж, українське законодавство забороняє проводити будь-які масові заходи, де шириться російська пропаганда або виправдовується окупація українських територій Росією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, Україна, росія
В тему