26 Листопада 2021
Новини

На Волині COVID-хворі обманюють лікарів: що відомо

На Волині COVID-хворі обманюють лікарів: що відомо

Мешканці Волинської області іноді надають неправдиву інформацію лікарям або ж приховують дані про членів сім’ї та місце роботи.

Про це розповіла головна санлікарка регіону Наталя Янко, - пише ІА "Волинські новини".

З її слів, на Волині динаміка рівня захворюваності перевищує індикаторний показник на 20%.

«Це пов’язано з ефективністю проведення епідеміологічного розслідування. Кожен випадок захворювання на COVID-19 починається із того, що лікар епідеміолог телефонує до хворого і починає опитування. Важливо знати, чи є хворі інші члени сім’ї, де вони працюють, які контакти мали, для того, щоб призупинити ланцюжок поширення інфекції. На жаль, ми зіткнулись з проблемою, коли лікар-епідеміолог телефонує до хворих, а вони надають неправдиву інформацію або ж говорять, що не працюють, приховують дані про склад своєї сім’ї. Відповідно, інфекція й далі продовжує поширюватися на підприємстві, де працює чоловік або дружина», – інформує спікерка.

Вона звернулася до всіх мешканців області із проханням надавати правдиві дані, коли до них телефонують лікарі або їх помічники у межах епідеміологічного розслідування.

Лікарка додала, що правдиві дані про місце роботи, склад сім’ї та коло контактних осіб допоможуть зупинити поширення епідеміологічного процесу на території області.

Окрім того, Наталія Янко зауважила, що зупинити поширення вірусу можна двома шляхами: дотриманням карантинних обмежень та охопленням вакцинацією.

«Маємо досягнути колективного імунітету не менше 70%», – акцентувала спікерка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, коронавірус, Надзвичайні події
В тему