26 Листопада 2021
Новини

Фура з щебенем розчавила таксі у Харкові: що відомо про смертельну ДТП

Фура з щебенем розчавила таксі у Харкові: що відомо про смертельну ДТП

Водій фури порушив ПДР і помчав на "червоне" світло.

У Харкові на окружній дорозі 25 листопада вантажівка із щебенем перекинулась посеред дороги та розчавила автомобіль таксі, у якому було троє людей.

Летів на "червоне"

За словами т.в.о. начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова в районі перехрестя кільцевої дороги та вулиці Салтівське шосе відбулось зіткнення автомобіля Chevrolet Nubira, який рухався зі сторони міста Вовчанськ у напрямку Харкова та перетинав вказане перехрестя на зелений сигнал світлофора, з автомобілем MAN з напівпричепом, який рухався по кільцевій дорозі зі сторони села Затишшя у напрямку автодороги "Харків-Липці" та перетинав перехрестя на червоний сигнал світлофора.

Після зіткнення транспортних засобів автомобіль MAN з напівпричепом перекинувся на лівий борт на зустрічну смугу руху, де в цей час перебував автомобіль таксі Renault Logan.

Також напівпричеп сконтактував з автомобілем Suzuki СХ-4, який в цей час також знаходився на зустрічній смузі руху.

Водії автомобілів Chevrolet та Suzuki, а також пасажир одного з легковиків отримали травми.

За словами очевидців ДТП, жертв могло бути більше, адже під вантажівку ледь не потрапив автобус.

Відео розмови із жінкою-свідком опублікував телеграм-канал "Труха. Харків".

За словами жінки, вона їхала рейсовим автобусом, коли побачила, як біля них на швидкості їде вантажівка.

"Пасажир автобуса встиг закричати водієві: "Стій". Тоді ця вантажівка пронеслася повз наш автобус. Після цього ця фура зачепила автомобіль Lanos, перекинулася і впала на таксі. Це дуже страшно, бо якби цей чоловік не закричав водієві, то в аварію міг потрапити і наш автобус", - каже жінка.

Загинуло троє людей, серед яких 3-річна дитина

За даними правоохоронців, у ДТП потрапило 5 автомобілів: три легковики та дві вантажівки.

В результаті зіткнення з фурою загинули три особи, які перебували у таксі, а саме водій автомобіля марки Renault (таксі) та його два пасажири. Дитина близько 3 років та 40-річна жінка, які їхали в таксі.

Як повідомили у прес-службі міськради, до міського Центру екстреної медичної допомоги доправили четверо людей. Двоє постраждалих отримали забиття, їх оглянули та відпустили додому. Ще один постраждалий залишається у нейрохірургії, загрози його життю немає.

У водія вантажівки рана в ділянці ліктьового суглоба. Він перебуває у лікарні під охороною поліції.

Поліція відкрила кримінальне провадження

За інформацією пресслужби поліції, 41-річного водія вантажівки MAN затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

"Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років", - повідомили у пресслужбі поліції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дтп, смерть, поліція
В тему