24 Листопада 2021
Новини

Україна розпочала спецоперацію на кордоні з Білоруссю

Україна розпочала спецоперацію на кордоні з Білоруссю

Завдання спецоперації – не допустити перетинання нелегальними мігрантами державного кордону.

Україна розпочала спеціальну прикордонну операцію "Полісся" на кордоні з Білоруссю з метою недопущення міграційної кризи.

Як повідомили у Державній прикордонній службі, вона розпочалася 23 листопада і проводиться спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими задіяними резервами. Спецоперація координується Держприкордонслужбою.

"Для подальшого реагування на можливе ускладнення ситуації спільно з взаємодіючими державними структурами узгоджено проведення спільної спеціальної прикордонної операції та опрацьовано відповідний план. І вчора ввечері вона офіційно розпочалася", - сказав перший заступник голови ДПСУ Володимир Нікіфоренко та додав, що її головне завдання – не допустити перетинання нелегальними мігрантами державного кордону та потрапляння їх в Україну.

Також зазначається, що передбачене суттєве посилення прикордонного режиму вздовж українсько-білоруської ділянки державного кордону.

"У межах контрольованих прикордонних районів відбуватимуться виставляння контрольних постів на автомобільних дорогах та патрулювання основних шляхів, що прямують до державного кордону, перевірки автобусних та залізничних станцій, проведення превентивних заходів в населених пунктах прикордоння", - йдеться у повідомленні.

У ДПСУ додали, що в охороні кордону активно застосовуватиметься для патрулювання і моніторингу авіація, безпілотні авіаційні комплекси, а також технічні засоби спостереження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: мігранти, прикордонники, білорусь
В тему