16 Листопада 2021
Новини

Загострення на кордоні Білорусі та Польщі: мігранти кидають каміння в прикордонників

Загострення на кордоні Білорусі та Польщі: мігранти кидають каміння в прикордонників

Мігранти почали кидати каміння у польських прикордонників та військових.

У такий спосіб 16 листопада вони намагаються прорватися через кордон, - інформує Міністерство оборони Польщі.

«Мігранти атакували наших рядових та офіцерів за допомогою каменів і намагаються зруйнувати загородження та прорватися до Польщі… Мігранти поводяться дуже агресивно», — йдеться у заяві.

Інформують, що польські сили безпеки застосували сльозогінний газ. Польські військові також звинувачують білоруську владу в тому, що вона забезпечила мігрантів світлошумовими гранатами, які ті кидають у силовиків.

До слова, стало відомо, що внаслідок сутичок був серйозно поранений один правоохоронець. Від тяжкого удару він отримав перелом кістки черепа. Його госпіталізували.

15 листопада стало відомо, що там збираються все більше мігрантів, яких приводять до переходу білоруські прикордонники. Люди намагаються прорватися через огорожі. Крім того, біля кордону було чути стрілянину. За даними Міноборони, це провокації білорусів, які «стали повсякденною реальністю». Стріляють нібито з холостих патронів.

Криза через мігрантів, які через територію Білорусі хочуть потрапити до країн ЄС, загострилася з початку листопада. Міністерство національної оборони Польщі заявляло про низку провокацій на кордоні, зокрема з боку білоруських прикордонників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, польща, мігранти
В тему