22 Листопада 2021
Новини

В Україні хочуть збудувати дві нові АЕС

В Україні хочуть збудувати дві нові АЕС

В Україні планують будівництво двох нових атомних електростанцій, яке хочуть завершити до 2040 року.

Такими планами 22 листопада поділився в.о. голови Енергоатому Петро Котін під час конференції «Атомні можливості для розвитку країни», - пише НВ.

За його словами, це мають бути 24 ГВт атомних потужностей в енергосистемі до 2040 року. Також він розповів, що підписали меморандум з американською компанією Westinghouse про будівництво п’яти енергоблоків.

Котін поділився, що два з них хочуть розмістити на Хмельницькій атомній станції. Третій енергоблок Хмельницької АЕС зараз буде добудовуватися за законом, який ухвалять найбличжим часом. Також планують по одному енергоблоку на трьох інших майданчиках АЕС — Westinghouse. Чиновник додав, що планують зробити і два нових майданчики.

За його словами, розглядається можливість будівництва АЕС в Черкаській області, де розташована недобудована Чигиринська АЕС.

«Це тільки як приклад. Ми зараз не говоримо, що ми там будемо будувати. Чому там? Тому що ще в часи Радянського Союзу прийняли рішення про будівництво чотириблокової Чигиринської АЕС в цьому місці», — пояснив він.

Котін додав, що Енергоатом буде працювати з урядом та президентом, щоб цей майданчик був затверджений як перспективний майданчик для будівництва АЕС.

Енергоатом є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водно-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, черкаси, хмельницький
В тему