20 Листопада 2021
Новини

Українцям перерахують зарплати: кому «світить» збільшення

Українцям перерахують зарплати: кому «світить» збільшення

В Україні, за останніми даними Держстату, середня зарплата досягла 14,2 тис. грн. Вже 2020-го вона може зрости на 20%. Найбільшу надбавку можуть отримати співробітники сфери продажів, робітники та IT.

Слід зазначити, що попит, а саме кількість пропозицій від роботодавців дещо відрізняється від рейтингу зарплат. Найбільше вакансій пропонують у сфері роздрібної торгівлі – 32 тис. оголошень, транспорту та логістики – 24 тис., будівництва – 18 тис. оголошень.

Зазначимо, найнижча середня зарплата, за даними Держстату, в Чернівецькій області (загалом 10,9 тис. грн). Найбільше традиційно заробляють у столиці – 20,6 тис. грн. Різниця у середніх зарплатах між Києвом та Чернівецькою областю перевищує 9682 грн (за місяць вона збільшилась на 182 грн).

Як повідомлялося раніше:

  • у 2022 році мінімальну зарплату підвищать лише на 3% (або 200 грн, до 6700 грн). А ось ціни наступного року зростуть більш як на 6%.
  • в Україні стався сплеск попиту на продавців, барист та автослюсарів. Заробітна плата деяких таких фахівців може сягати близько 30 тис. грн на місяць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, зарплата, економіка
В тему