19 Листопада 2021
Новини

На Волині - COVID-перевірка закладів: які штрафи отримали

На Волині - COVID-перевірка закладів: які штрафи отримали

На Волині в умовах «червоної» зони перевіряють наявність COVID-сертифікатів у персоналу та відвідувачів різноманітних закладів.

Відомо, що вже склали 27 протоколів. Про це стало відомо 19 листопада під час брифінгу у Волинській ОДА, - пише ІА "ВолиньPost". 

Перевірки здійснюють групи, у складі яких є поліцейські, фахівці Держпродспоживслужби, санітарні лікарі, представники муніципальних органів влади, місцевого самоврядування та Укртрансбезпеки.

Поліцейські Волині мають в наявності 148 планшетів з програмним забезпеченням, яке дозволяє перевірити QR-код в застосунку «Дія».

Як розповів начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Володимир Солоненко, з початку введення «червоної» зони на Волині (з 8 листопада) ці групи перевірять за добу перевіряють понад 350 суб’єктів господарювання і понад 780 працівників і відвідувачів.

Найбільше порушень – через недотримання маскового режиму (таких вже виявили 295).

Крім того, склали вже 27 протоколів через недотримання правил карантину суб’єктами господарювання, відвідувачами чи персоналом певних закладів, для яких передбачені обмеження.

«Тобто ці громадяни, суб’єкти господарювання, персонал, який працює в цих закладах не надали підтверджуючі документи про отримання двох двох доз вакцини», - сказав Солоненко.

Всі протоколи вже направили до судів.

Поліцейський зауважив, що йдеться про штраф для персоналу та відвідувачів – від 17 до 34 тисяч гривень, а для суб’єктів господарювання – від 32 до 170 тисяч гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, коронавірус, Надзвичайні події, карантин
В тему