15 Листопада 2021
Новини

В Україні поліомієліт виявили вже у 20 дітей

В Україні поліомієліт виявили вже у 20 дітей

В Україні з початку 2021 року у 20 дітей виявили поліомієліт.

До слова, жодна дитина не була щепленою проти поліомієліту, - розповіли в Центрі громадського здоров'я МОЗ журналісту УНН.

Нині в країні з метою недопущення завезення дикого поліовірусу (далi — ДПВ) та виявлення циркуляції вакциноспорідненого поліовірусу (далі — ВСПВ) проводиться епіднагляд за гострими в’ялими паралічами (далi — ГВП).

"Станом на 11 листопада 2021 року в Україні визначено ВСПВ тип 2 (VDPV2) у двадцяти дiтей (клiнiчнi прояви у дітей на даний час вiдсутнi) та параліч у 17-місячної дівчинки, спричинений ВСПВ тип 2 (VDРV2). Сумарно двадцять дiтей віком вiд 1 до 14 років. Bci вони не щеплені проти полiомiєлiту”, — йдеться у відповіді на запит.

У ЦГЗ повідомили, що дитину з паралічем в Закарпатськiй областi було виявлено у межах епiднагляду за ГВП i вiдповiдно до нормативно-правових актів обстежено.

“Отримані ізоляти, видiленi пiд час дослiдження зразкiв бiоматерiалiв вiд хворої дитини у Нацiональнiй референс-лабораторii вiрусологiчних дослiджень Центру, надiслали до Регiональної референс-лабораторiї Всесвітньої організації охорони здоров’я у Фiнляндiю (м. Гельсiнкi). 1З жовтня було підтвердження наявностi полiовiрусу типу 1 у вiдiбраних зразках. Наразi триває розслідування та встановлюються причини ГВП у дитини. Дiвчинка не була щеплена проти поліомієліту”, — зазначається у відповіді на запит.

Окрім того, у Закарпатській області визначили ВСПВ тип 2 (VDРV2) у чотирьох дiтей. Ще діти віком два, чотири та п’ять років. Зауважується, що діти не щепленi проти полiомiєлiту.

Нагадаємо, вперше в цьому році поліомієліт зафіксували у 1,5-річної дитини з Рівненської області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, хвороби, захворювання
В тему

Останні матеріали