15 Листопада 2021
Новини

Помер єпископ Олег Ведмеденко, його збив п'яний водій

Помер єпископ Олег Ведмеденко, його збив п'яний водій

Єпископ Олег Ведмеденко, який був засновником та постійним ведучим Біблійної школи духовного вдосконалення, помер в результаті отриманих в аварії травм. Ввечері 14 листопада його у Луцьку на тротуарі збив п’яний 22-річний водій.

Про це повідомляє ІА "Волинські новини".

Водій Mazda з номерним знаком АС2941ЕІ намагався втекти з місця події, проте його затримали патрульні поблизу РЦ «Промінь». Відомо, що водій був п’яний – рівень алкоголю в крові 1.27 проміле. За попередніми даними, за кермом перебував 22-річний житель села Жидичин Савич Роман Вікторович.

Олег Ведмеденко отримав важкі травми, від удару у нього – травматична ампутація нижньої третини правої гомілки. Також роздроблений таз, травма легень, черепно-мозкова травма. За його життя до останнього боролись лікарі, проте вранці 15 листопада його серце перестало битись.

Довідка

Олег Ведмеденко – єпископ Волинський і Галицький Української апостольської православної церкви, засновник та постійний ведучий Біблійної школи духовного вдосконалення. Богослов, письменник, проповідник і місіонер.Народився і жив в Луцьку.

Освіта світська – вища: Київський інститут інженерів цивільної авіації (КІІЦА), тепер – Національний авіаційний університет (НАУ). Освіта духовна – Волинська духовна семінарія (ВДС).

Займався дослідженням Святого Письма. Послідовник Каппадокійської школи богослів’я (духовне тлумачення). Організатор та активний учасник християнського просвітницького руху.

Постійний ведучий духовних рубрик в багатьох регіональних та всеукраїнських газетах та інтернет-ресурсах. Член Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Дипломант Премії ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності за 2009 рік.

Автор книги проповідей «Ключ Давидів» (2001 р.), посібника з духовного діяння «Нехай буде воля Твоя...» (2001 р.), двох книг із серії «Відповіді священнослужителя» – «Іще ніч...» і «Смак Благодаті» (2004 р.), книги з серії «Духовний щоденник» – «Духовні дороговкази» (2019 р.) та посібника з літургики «Пояснення церковних богослужінь» (2020 р.).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дтп, смерть, луцьк
В тему