14 Листопада 2021
Новини

«На Волині можлива навала мігрантів з території Білорусі», – заявили у Луцьку на засіданні РНБО

«На Волині можлива навала мігрантів з території Білорусі»,  – заявили у Луцьку на засіданні РНБО

У Волинській обласній раді 14 листопада 2021 розпочалася міжвідомча нарада РНБО під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова щодо міграційної кризи у безпосередній близькості від українського кордону.

Нагадаємо, Волинська область готується до ймовірної навали нелегальних мігрантів з території Білорусі. На найбільш проблемні місця, де є небезпека прориву кордону, стягнули додаткові сили Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії.

Попередньо анонсовано, що вона триватиме кілька годин, згодом має відбутися брифінг учасників. Нині територія навколо приміщення, де відбувається захід, посилено охороняється і усередину сторонніх осіб не пускають.

Як інформує пресслужба РНБО у Фейсбуці, під час наради буде заслухано спільну доповідь міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, голови Держприкордонслужби Сергія Дейнека, голови Державної міграційної служби Наталії Науменко та в.о. голови ДСНС України Сергія Крука щодо ситуації на українсько-білоруському державному кордоні та плановані заходи із забезпечення дотримання режиму державного кордону та громадського порядку.

На нараду запрошені глави іноземних дипломатичних місій – Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі.

Участь у нараді також беруть глава Служби безпеки України Іван Баканов, командувач Національної гвардії України Микола Балан, начальник ГУР МО Кирило Буданов, командувач ССО ЗСУ Григорій Галаган, голова Національної поліції України Ігор Клименко, міністр оборони України Олексій Резніков, голова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко, заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець, голова Волинської обласної ради Григорій Непопад, заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький, начальник департаменту контррозвідки СБУ Олександр Руснак, представники територіальних підрозділів державних органів, фахівці апарату РНБО України.

11 листопада Денис Монастирський разом із головою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнеком, головою Національної поліції Ігорем Клименком і заступником голови Національної гвардії України Юрієм Лебедем відвідали Волинь та перевірили відпрацювання дій щодо захисту від можливої спроби прориву українського кордону штучно організованими натовпами мігрантів з боку Білорусі, а також для протидії іншим гібридним загрозам.

Як повідомляють представники 6-го прикордонного Волинського загону, уже визначені найбільш проблемні ділянки, де мігранти можуть спробувати прорватися на територію України з боку Білорусі.

У суботу, 13 листопада, 50 мігрантів із Близького Сходу у суботу ввечері силою прорвалася на територію Польщі з Білорусі поблизу населеного пункту Стажина. Наразі вдалося затримати лише 22 громадян Іраку. Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП, країни Балтії та ЄС. До кінця листопада у прикордонній зоні Польщі з Білоруссю діє надзвичайний стан.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, волинська ода, рнбо, луцьк
В тему