14 Листопада 2021
Новини

«Вистрелив собі у голову»: у Луцьку 16-річному юнаку вийняли кулю

«Вистрелив собі у голову»: у Луцьку 16-річному юнаку  вийняли кулю

У Луцьку, у Волинській обласній дитячій клінічній лікарні прооперували 16-річного юнака з травмою головного мозку.

Про це  розповів нейрохірург дитячої лікарні Михайло Ловга.

«Тиждень тому ввечері, саме перед важливою поїздкою до столиці, до нас поступив молодий хлопчина 16 років з травмою головного мозку. І травма ця дуже незвичайна - результат необережного поводження з пневматичною зброєю. Здавалось би - досить проста зброя, досить доросла дитина. І от результат необдуманого вчинку - потрапляння кулі в головний мозок з руйнацією скроневої кістки та частини головного мозку.

Ми виконали невідкладну операцію і вилучили стороннє тіло, видалили пошкоджені тканини і відновили цілісність збережених тканин. Добре, що куля зупинилась в 1 см від надзвичайно важливої судини і права скронева частка (яка пошкодилась в результаті травми) - функціонально незначима. Інакше, наш козак був би зовсім іншим, назавжди…

За мою нейрохірургічну практику схожих випадків траплялось близько десятка. У багатьох мої колег такі випадки теж часто зустрічаються. І завжди причина одна - необережне поводження зі зброєю. Добре, що нашому юнаку пощастило і він сьогодні йде здоровим додому. Але так щастить не завжди. Будьмо максимально уважні. Не варто випробовувати долю і думати, що з нами чи нашими рідними такого не станеться. Ніхто не чекає на біду, вона приходить без запрошення і дуже неочікувано…

Шановні батьки, родичі, просто дорослі - ховайте зброю, навіть «безпечну», пояснюйте, що це не забавка дітям, в будь-якому віці!!

Дуже дякую усій бригаді за швидку реакцію і чудовий результат лікування (Сергій Романчук, Надія Катаман, Ірина Крат і інші) Разом до успіху», - написав Михайло Ловга.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, лікарня, Лікарі
В тему

Останні матеріали