10 Листопада 2021
Новини

Суд арештував головного ката українців в «Ізоляції»

Суд арештував головного ката українців в «Ізоляції»

Керівника донецької в’язниці «Ізоляція» Дениса Куліковського (прізвисько «Палич») взяли під варту на два місяці.

Такий  запобіжний захід обрав Приморський суд Маріуполя, - повідомляють з суду «Ґрати».

Прокурори просили арешт для Куліковського, наголошуючи на ризиках його втечі, тиску на слідство, свідків та потерпілих, знищення або спотворення речових доказів. 

Зазначають, що Куліковський визнав провину та просив помістити його в ізолятор задля його ж безпеки.

До слова, йому повідомили про підозру у вчиненні "криміналу", передбачених статтями:

  • ст. 149 (торгівля людьми);
  • ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); 
  • ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань);
  • ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни). 

Нагадаємо, раніше ми писали, що встановили 45 учасників організованої злочинної групи, які катували українських військовополонених та затриманих в тюрмі донецьких бойовиків "Ізоляція". 

Як повідомив очільник МВС Денис Монастирський, військовополонених катували електричним струмом через статеві органи, поміщали в домовини та забивали їх цвяхами, ґвалтували, ламали кістки, імітували розстріл тощо.

Куліковського називають одним з головних катів «Ізоляції», її очільником. За інформацією СБУ, цей чоловік організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України.

Колишні в’язні пригадують, що він жив у Курахово, працював у місцях позбавлення волі, а у 2014-му приєднався до бойовиків. «Знав усякі блатні речі, намагався влаштувати порядки зони. Коли випивав, прокидалися садистські звички», — розповідали в’язні та додавали, що коли він випивав - в нього прокидалися садистська поведінка і він забивав людей до полусмерті. 

«Першими почали бити жінок. У сьомій камері на той момент була переважно молодь: дівчата до тридцяти років. Попри музику, я чітко чув за стіною їхній стогін і глухі удари, поки сам Палич кричав на них: «Шлюхи!» — і пропонував, щоб котрась із них зробила йому мінет», — згадували колишні полонені «Ізоляції».

«Палич» керував «Ізоляцією» до лютого 2018 року. Після чергового побиття одного з ув'язнених, його відсторонили. Замість нього керувати поставили росіянина з позивним «Кузьміч» та заступника «Палича» Юру-танкіста.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, сбу, тероризм, донецьк
В тему

Останні матеріали