6 Листопада 2021
Новини

У Польщі невідомі розфарбували пам'ятник Пілсудському в «українські» кольори

У Польщі невідомі розфарбували пам'ятник Пілсудському в «українські» кольори

У Кракові в ніч на 6 листопада невідомі розфарбували пам'ятник главі польської держави Йозефу Пілсудському та воїнам-легіоненерам. Монумент розмалювали в "українські" кольори.

Вночі 6 листопада монумент очільнику польської держави Йозефу Пілсудському та воїнам-легіоненерам у Кракові невідомі люди розфарбували в кольори українського прапора, однак у перевернутому вигляді: вгорі жовтий, внизу – синій.

Також вандали нанесли на постамент літеру N – нібито знак, який використовують українські націоналісти. Поблизу монумента встановили плакат, на якому був напис українською "Польща не тільки для панів", однак у ньому допустили помилки.

Пам'ятник вже відмили від фарби. Тривають завершальні роботи з прибирання.

Gazeta Krakowska уточнює, що правоохоронці сумніваються, що це вчинили українці.

"Це не доказ того, що зловмисники були українцями. Ми проводимо заходи, спрямовані на встановлення осіб винуватців, і з'ясовуємо обставини злочину", – розповіла інспекторка Катажини Цісло.

Поліцейські сподіваються, що записи камер спостереження дозволять знайти вандалів.

Довідка. Юзеф Пілсудський – польський політичний діяч, творець Польської військової організації. Брав участь у русі опору проти царської Росії. Вів агресивну політику щодо ЗУНР, але в 1919 перекинув на український фронт армію генерала Галлера, яка призначалась Антантою лише для воєнних дій проти більшовиків. Підтримував главу Директорії УНР Симона Петлюру в боротьбі проти Радянської Росії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українці у польщі, Україна, польща
В тему