1 Вересня 2021
Новини

У Луцьку невідомі розмалювали стіни замку

У Луцьку невідомі розмалювали стіни замку

Вандали розмалювали балончиком та розписали маркером стіни замку Любарта в Луцьку.

Про це пише ІА "Конкурент".

Зазначають, що "свіжі" написи почали активно з'являлися останні декілька місяців. Мешканці додають, що біля в'їзної вежі їх порівняно небагато, але зліва на мурах і понад валами видніються свіжі сліди вандалів.

У державному історико-культурному заповіднику "Старе місто" працюють над вирішенням цієї проблеми. Директор заповідника Павло Рудецький розповів, що вони зверталися до муніципальної варти, які обіцяли встановити камери відеонагляду. Також він додав, що таких хуліганів нічого не зупинить, адже ті збираються ночами, б'ють ліхтарі, роблять безлад навколо замку.

Рудецький пригадав, що минулого року до них звернулася організація, яка безкоштовно зголосилася почистити стіни замку. Вони все зробили, хіба не почистили у місцях з важким доступом. Нині заповідник знову звернувся в ту організацію.

Як додав Рудецький, будь-яке псування пам'яток шкодить насамперед іміджу міста.

«Вандали заходять далі, і пишуть на стінах рекламу наркотиків. Нас управління культури просить це замальовувати, але ми не можемо на стінах замку таке робити. На жаль, у нас немає служби, яка могла би контролювати цю ситуацію за стінами замку», – каже він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, архітектура, поліція
В тему

Останні матеріали