5 Листопада 2021
Новини

В Україні з 8 листопада невакцинованих відсторонюватимуть від роботи

В Україні з 8 листопада невакцинованих відсторонюватимуть від роботи

Українців, які відмовляються вакцинуватися, відсторонюватимуть від роботи з 8 листопада, коли наказ набуде чинності.

Отож, як зазначили в МОЗ, це чекатиме працівників центральних органів виконавчої влади, місцевих держадміністрацій та їхніх територіальних органів, а також закладів освіти.

Проте додають, що ті, хто отримав хоча б одну дозу вакцини, продовжать працювати.

До слова, відсторонення від роботи не передбачає збереження заробітної плати, але й звільняти працівника через відсутність COVID-сертифіната не будуть, адже це є незаконно.

Варто наголосити, що це не поширюється на працівників, які мають протипоказання до вакцинації та нададуть відповідний документ. З 8 листопада таку довідку можна взяти в сімейного лікаря.

Як зауважив очільник комітету Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький, надалі планують розширювати перелік професій, які підлягають обов’язковій вакцинації.

МОЗ підготувало відповідний проект наказу, який стосується:

  • працівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
  • працівників установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів;
  • працівників підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави («Укрпошта», «Укрзалізниця та інші).

Посадовець заявив, що вимога про вакцинацію — це не порушення прав людини або трудового законодавства. Аналогічні та навіть ще більш суворі вимоги встановлюють у розвинених, демократичних країнах по всьому світу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, Надзвичайні події, вакцинація
В тему

Останні матеріали