2 Листопада 2021
Новини

На Волині від COVID вакцинують дітей

На Волині від COVID вакцинують дітей

У Волинській області вже понад 200 дітей вакцинувалися від коронавірусу.

Про це розповіла заступниця голови ОДА Людмила Тимощук, - пише ІА "Волинські новини".

Вона зазначила, що цього тижня на теренах області від COVID-19 почали щеплювати дітей від 12 років. Усього вакцинували 231 дитину, більшість з них – віком 16-17 років. За її словами, 1 листопада вакцинували 15-річну дитину.

Варто зауважити, що школярів прививають за згодою батьків та за наявності усіх планових щеплень. Якщо ж усіх планових щеплень немає, дитину треба щепити і через два тижні її вже можна вакцинувати від коронавірусу.

Нагадаємо, МОЗ дозволило використовувати вакцину проти коронавірусу Pfizer для щеплення дітей з 12 років. Як повідомляв керівник національної програми імунізації, завідувач відділу стратегії імунізації Центру громадського здоров’я МОЗ України Олександр Заїка, мова йде не про масову вакцинацію дітей, і МОЗ не фокусується зараз на тому, щоб щепити максимальну кількість дітей віком 12-17 років.

«Ми говоримо про те, що ми надаємо доступ до послуги з вакцинації проти коронавірусної хвороби... Зараз є достатня кількість вакцин, тому НТГЕІ розширило цю норму. І продовжуємо, не починаємо, а продовжуємо вакцинувати дітей віком від 12 років», – резюмував керівник національної програми імунізації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, вакцинація, коронавірус, Надзвичайні події
В тему