2 Листопада 2021
Новини

Росія зосереджує війська та техніку на кордоні з Україною

Росія зосереджує війська та техніку на кордоні з Україною

На знімках — танки, самохідні гармати та військовий персонал.

У Мережі з'явилися супутникові фотографії, на яких видно, що Росія зосереджує війська і військову техніку на кордоні з Україною.

Про це пише американське видання Politico.

"Нові комерційні фотографії, зроблені супутником у понеділок, підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною", — йдеться у видання.

Але водночас у тексті статті зазначається, що знімки, які, на думку ЗМІ, свідчать про нарощування Росією танків, самохідних знарядь та військового персоналу, були зроблені в районі російського міста Єльня, що знаходиться в Смоленській області, що межує з Білоруссю, а не з Україною.

Видання стверджує, що війська, що включають 1 гвардійську танкову армію, почали перебазуватися в цей район наприкінці вересня з інших російських регіонів.

Також згідно з аналізом британського видавництва Jane's, на який посилається Politico, 4-та танкова дивізія Росії була перекинута в райони Брянська та Курська.

Раніше повідомлялося, що Росія відновила нарощування військової сили на кордоні з Україною – чиновники США та Європи із занепокоєнням фіксують нерегулярне переміщення техніки та військовослужбовців. Про це писала Washington Post, посилаючись на заяви своїх анонімних джерел.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна на сході україни, росія, Україна
В тему