30 Жовтня 2021
Новини

У Карпатах стався новий землетрус: усі подробиці

У Карпатах стався новий землетрус: усі подробиці

В Карпатах, на Івано-Франківщині стався новий землетрус. Його епіцентр знаходився за 10 кілометрів від міста Надвірна на глибині двох кілометрів.

Підземні поштовхи зафіксували о 15:26 на південний захід від населеного пункту, магнітуда землетрусу становила 2,5 за шкалою Ріхтера. Про це повідомили у пресслужбі Головного центру спеціального контролю.

Зазначається, що такі коливання належать до невідчутних. Вони непомітні для людей, тому що їхня інтенсивність знаходиться нижче за межу чутливості людей.

З початку 2021 року в Надвірнянському районі сталася ціла низка землетрусів: 30 березня (магнітуда 2,5), 11 травня (магнітуда 2,6), 4 та 8 червня (магнітуди 2,1 та 2,5 відповідно).

У Центрі також звернулися до всіх українців із проханням повідомляти їх про землетруси. Людей просять описати свої відчуття під час підземних поштовхів. Для цього необхідно заповнити спеціальну форму на сайті.

В Україні землетруси періодично відбуваються на Прикарпатті, Закарпатті, Чернівецькій та Тернопільській областях. Через видобуток корисних копалин поштовхи іноді фіксуються у районі Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Так, попередній землетрус на Закарпатті був у середу, 27 жовтня, біля міста Виноградів.

До цього підземні поштовхи фіксували у селі Бодалове Берегівського району 18 жовтня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, карпати
В тему