29 Жовтня 2021
Новини

Розробник фейкової «Дії» стажуватиметься в Мінцифри: Федоров пояснив

Розробник фейкової «Дії» стажуватиметься в Мінцифри: Федоров пояснив

21-річний хлопець попрацює в міністерстві до часу ухвалення йому судового вироку.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров запропонував молодому чоловікові, який створив фейковий додаток "Дія", попрацювати у відомстві над кількома соціальними проєктами.

Про це очільник Мінцифри написав у своєму Telegram-каналі.

За його словами, 21-річний хлопець виявився “трохи сором'язливим, але дуже розумним, начитаним”. “Вже встиг попрацювати арбітражником, вміє програмувати і сам збирає весь дизайн у Figma”, — зауважив міністр.

Під час зустрічі у міністерстві йому запропонували до ухвалення вироку судом попрацювати над кількома соціально-значущими проєктами і "показати себе".

“Серед перших завдань — зробити багато різного дизайну соціальної реклами з кампаніями за вакцинацію та проти вживання молоддю алкоголю. Плануємо потім їх запускати. Призначимо у Мінцифри куратора, який контролюватиме роботу. Спробуємо спрямувати його можливості у потрібне русло”, — повідомив міністр.

Окремо Федоров закликав українців більше нічого не підробляти, бо “цей канал потрапляння до Мінцифри більше не працює”.

Ведуча Наталія Мосейчук у прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" прочитала sms-повідомлення від міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, у якому він пояснив, чому розробник фейкової "Дії" стажуватиметься в Мінцифри. 

"Я побачив в хлопцеві потенціал для розвитку. Він вже достатньо в матеріалі для 21-го року, багато що тестував і розібрався. Спробуємо допомогти йому і таким як він", - зауважив посадовець. 

Також секретар РНБО Олексій Данілов запропонував узяти до себе в команду розробника фейкової "Дії".

Про це йшлося під час політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1.

"От таких фахових людей, якщо він покаже, що він справді фаховий, то ми б залюбки і до себе забрали. На сьогодні ми формуємо команду молодих, які займаються ІТ - це майбутнє нашої країни. Так сталося, молода людина... Ми маємо постійно чинити по-людськи", - зауважив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, кабінет міністрів, злочин
В тему

Останні матеріали