10 Січня 2019
Новини

Як Укрпошта перевозить контрабанду: подробиці злочину

Як Укрпошта перевозить контрабанду: подробиці злочину

На Львівській митниці перевіряють факт перевезення контрабанди у кур’єрському мікроавтобусі Iveco Укрпошти.

Про це у Facebook повідомив голова Львівської митниці Левко Прокіпчук.

Гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський також заявив про початок службової перевірки, а польська митниця почала офіційне розслудвання інциденту.

Про затримання на кордоні у Медиці кур’єрського мікроавтобуса Укрпошти із контрабандою сигарет 5 січня повідомив львів'янин Іван Спринський, опублікувавши у Facebook фото вантажного мікроавтобуса та вилучених сигарет.

Однак тоді Спринський не зазначив жодних подробиць інциденту – ні дати затримання, ні кількості вилучених сигарет. Не підтвердили затримання також і в Укрпошті та на польській митниці.

Контрабанда Укрпошти

Перше офіційне підтвердження з’явилось лише у середу, 9 січня від голови Львівської митниці. Левко Прокіпчук у Facebook повідомив, що затримання справді було.

За його словами мікроавтобус Укрпошти перевозив 592 блоки сигарет (5920 пачок) і пройшов митне оформлення на Київській митниці, а Львівська митниця у Шегинях лише оформила транзит.

«Посилки, в яких були сигарети, оформлялись у Київській митниці, а Львівська митниця здійснювала їх транзитне оформлення. В будь якому випадку цей випадок має бути ретельно перевірений, а винні особи притягнуті до відповідальності», - зазначив Левко Прокіпчук.

Також затримання підтвердив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський, уточнивши, що сигарети, згідно з документами, відправлялись транзитом у США. Він повідомив про проведення службової перевірки та пообіцяв покарати винуватих.

«Такі дії однозначно ставлять пляму на компанії і повірте винним (в рамках закону) мало не здасться. Зрозуміло, що функції прокурора я на себе брати не збираюся, але все, що можна буде зробити з нашого боку зроблю», - заявив Ігор Смілянський.

Затримання мікроавтобуса Укрпошти з контрабандою також підтвердили на митниці у Перемишлі (Podkarpacki Urz?d Celno-Skarbowy w Przemy?lu). Речниця митниці Едита Хабовська у відповіді на запит зазначила, що затримання мікроавтобуса Укрпошти справді відбулось, але розповісти більше подробиць відмовилась, посилаючись на таємницю слідства. За її словами, затримання відбулось «в останні дні 2018 року».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна, львів
В тему