28 Жовтня 2021
Новини

Коли в «Дії» презентують субсидії та пенсії

Коли в «Дії» презентують субсидії та пенсії
Міністерство цифрової трансформації наприкінці листопада планує презентувати в «Дії» послуги в порталі держпослуг, які дозволять оформити онлайн пенсії та субсидії.

Про це керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Баник розповів «РБК-Україна».

Він зазначив, що ці послуги, на які українці давно чекали, анонсують на Diia Summit.

«Це дуже чутлива і важлива тема — 1,4 млн осіб щорічно подають документи на субсидію. І зараз нарешті Міністерство соціальної політики готове повністю до впровадження електронних послуг», — зазначив він.

Баник додав, що на цьому ж саміті анонсують і можливість оформлення пенсій і низки інших послуг соціального страхування. Отримати доступ до порталу можна через комп'ютер у будь-якій бібліотеці Україні.

«Звісно, хочеться, аби онуки чи діти могли з цим допомогти. Однак і офлайн в будь-якому випадку це буде існувати, тому що є люди, які хочуть зайти до ЦНАПу або все-таки цю пригоду пережити й поїздити кількома установами», — зазначив він.

Посадовець запевняє, що відомство жодним чином не дискримінує людей, які хочуть зробити все офлайн. Але, мовляв, в онлайні через портал це буде набагато зручніше.

«Крім того, що повинен бути комп'ютер з інтернетом, є ще ж питання цифрових навичок. Тому в нас є портал osvita.diia.gov.ua — це "Цифрова освіта", там пояснюється від найпростішого, як користуватися інтернетом і сплачувати онлайн "комуналку", наприклад», — додав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: субсидії, пенсії, Україна
В тему