27 Жовтня 2021
Новини

На Волині чоловіка судили за підроблений COVID-сертифікат

На Волині чоловіка судили за підроблений COVID-сертифікат

На Волині судили чоловіка, який використав підроблене свідоцтво про вакцинацію від коронавірусу.

Він працює охоронцем у ТзОВ «Волинь-Авто», -  йдеться у вироку Горохівського районного суду.

Відомо, що з цим документом обвинувачений хотів поїхати до Польщі у власних справах на початку серпня. В інтернеті він знайшов оголошення про виготовлення covid-довідок, з якими можна перетинати держкордон України з іншими країнами Європи. Під час дзвінка на номер, що був у оголошенні, незнайомець розповів про деталі одержання свідоцтва про вакцинацію. За допомогою Vіbеr обвинувачений надіслав йому копію паспорта та адресу проживання, а також перерахував 1,2 тис. грн на банківську картку. А за декілька днів отримав свідоцтво про вакцинацію.

Опісля 20 серпня о 10:30 волинянин намагався перетнути державний кордон, але під час паспортного контролю прикордонники виявили невідповідність цього документа встановленому зразку та викликали працівників поліції.

У фальшивому документі використали реквізити Волинської обласної інфекційної лікарні з підробним відбитком штампу та з підписом лікаря. Обставинами, які пом`якшили покарання обвинуваченого, стали його щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. Тому замість 1 року 6 місяців обмеження волі чоловік отримав рік іспитового терміну.

Окрім того, обвинувачений заплатить 1200 гривень у дохід держави за проведення експертизи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, вакцинація, коронавірус, Надзвичайні події, митниця, прикордонники, суд
В тему