26 Жовтня 2021
Новини

В Україні почали реєструвати педофілів

В Україні почали реєструвати педофілів
В Україні у тестовому режимі запустили реєстр педофілів.

Нині туди вже внесли 171 людину, що були притягнуті до відповідальності та відбувають покарання за сексуальні злочини проти неповнолітніх, - інформує заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Наповнювати реєстр буде Мін'юст разом з органами прокуратури і суду, вивчаючи особові справи засуджених за аналогічні злочини. Роблять це, щоб навіть після відбуття покарання інформація про таких засуджених зберігалася у базі даних.

Наразі невідомо, коли реєстр запрацює повноцінно.

Його запровадження у Мін'юсті називають одним з елементів цифровізації. За словами Висоцької, усі європейські країни пішли таким шляхом.

Висоцька зазначила, що перед створенням і запуском реєстру вивчався досвід інших держав — США, Канади, більшості європейських країн, зокрема Норвегії, де функціонує одна з найкращих в’язничних систем. На її думку, такий реєстр є справді важливим, щоб захистити дітей. 

Реєстр покликаний убезпечити, наприклад, навчальні заклади, лікарні чи інших людей, які працюють з групами дитячих колективів, від того, щоб взяти таку людину на роботу. Також доступ до реєстру матимуть правоохоронці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, педофіли
В тему

Останні матеріали