25 Жовтня 2021
Новини

Україна отримала ще 600 мільйонів допомоги від ЄС

Україна отримала ще 600 мільйонів допомоги від ЄС

ЄС перерахував Україні другий транш на 600 мільйонів євро в межах макрофінансової допомоги.

Перший транш, який також сягав 600 мільйонів євро, Україна отримала у грудні 2020 року. Тепер загальний обсяг макрофінансових позик ЄС Україні становить 4,4 мільярда євро.

До слова, ця допомога є частиною пакету, який розділили між 10 країнами для відновлення економіки після COVID-19. Загалом розмір цієї підтримки становить 3 мільярди євро.

Отримання допомоги підтвердив Володимир Зеленський, який подякував голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та віцепрезиденту Єврокомісії Валдісу Домбровскісу.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що кошти спрямують на фінансування видатків держбюджету та зменшення негативних наслідків пандемії в економічній сфері.

До слова, Домбровскіс додав, що Україна доклала суттєвих зусиль задля виконання умов отримання макрофінансової допомоги. Також. за його словами, надаючи сильну політичну підтримку, вони підсилюють інтеграцію України з Європейським Союзом.

На думку єврокомісара з питань економіки Паола Джентілоні, транш зумовлений позитивною оцінкою прогресу України щодо 8 структурних маяків. Вони стосуються публічних фінансів, верховенства права, покращення бізнес-клімату, секторальних реформ та управління держпідприємствами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євросоюз, гроші, допомога, Україна, коронавірус
В тему