21 Жовтня 2021
Новини

На Волині у 26 працівників їдалень у навчальних закладах - стафілокок

На Волині у 26 працівників їдалень у навчальних закладах - стафілокок

На Волині золотистий стафілокок виявили у 26 працівників харчоблоків освітніх закладів.

Про це інформує ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ».

Це стало відомо після проведення відповідних позачергових лабораторних обстежень працівників харчоблоків, закладів шкільної та позашкільної освіти в області.

Визначили, у яких заладах освіти є підвищений епідемічний ризик щодо гострих кишкових інфекційних захворювань, їх перелік погодили з відповідними структурними підрозділами з питань освіти.Під час відвідування навчальних закладів, також зібрали інформацію про проходження профілактичних медоглядів працівниками харчоблоків, провели роз’яснювальну роботу щодо необхідності вакцинації.

Варто зауважити, що раптові обстеження зробили 270 особам персоналу в 80 освітніх закладах. Зокрема обстежений персонал 36 харчоблоків шкіл, 1 харчоблоку інтернату та 43 харчоблоків дошкільних закладів.

В ході обстеження виявили 26 (9,6%) носіїв патогенного стафілококу, в працівників харчоблоків 9 дошкільних закладів та працівників 10 загальноосвітніх закладів. За результатами досліджень поінформували відповідні територіальні органи Держпродспоживслужби, направлені листи до відділів освіти.

Лабораторні обстеження працівників харчоблоків закладів Волинської області тривають.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, діти, освіта, школа, дитсадок, захворювання
В тему