20 Жовтня 2021
Новини

В Україні шахраї через «Дію» оформляють кредити на людей

В Україні шахраї через «Дію» оформляють кредити на людей

В Україні до поліції з початку 2021 року громадяни зверталися з приводу шахрайств по кредитах, в одній з заяв говорилося про "Дію".

Відомо, що хоч це й важко зробити, адже це вдасться тільки за допомогою недобросовісних працівників банків, аферисти все ж можуть оформити кредити на українців. Про це міністр цифровий трансформації України Михайло Федоров розповів для "УНІАН".

Пичетна до "Дії" аферистка знаходиться під домашнім арештом. 

За словами Федорова, є шахрай, який, знаючи паспортні дані та номер телефону своєї жертви, зламує її пошту, знаходить на пошті копії документів, наприклад, паспорта, робить дубль SIM-карти, за допомогою недобросовісних співробітників банку відкриває рахунок, після чого авторизується в Дії через BankID. Після цього зловмисник йде в банк і забирає гроші.

Проте міністр зазначив, що безпосередньо взяти кредит неможливо, тому що в сервісі відключені всі фінустанови, які видають так звані "швидкі гроші". При цьому наразі вже тестують сервіс, за допомогою якого громадяни будуть отримувати SMS про перевірку кредитної історії.

Аферисти в Україні знаходять все більше способів, як обдурити громадян і залишити їх без грошей. Це роблять по телефону, через Інтернет (OLX, сайти знайомств) або через банкомати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, шахрайство, кредити
В тему