19 Жовтня 2021
Новини

На Волині судили патрульного, який затримав п'яного прокурора за кермом

На Волині судили патрульного, який затримав п'яного прокурора за кермом

Патрульний Віктор Циплаков, який затримав у Нововолинську п’яного прокурора за кермом, змушений був сам постати перед судом. 

Так, 18 жовтня у Рожищенському районному суді відбулося підготовче судове засідання. Родичі п’яного прокурора обвинувачують патрульного у порушенні недоторканості житла, пише "Буг"

Нагадаємо, 11-го вересня 2020 року під час патрулювання поліцейські Віктор Циплаков та Богдан Найдюк отримали повідомлення про те, що водій Opel керує автомобілем, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

Поблизу будинку на вулиці Сковороди,15 у Нововолинську поліцейські зупинили автомобіль. Як виявилося, за кермом перебував прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк.

Далі Троцюк, ігноруючи поліцейських, зайшов на подвір’я тещі і направився до будинку. Патрульні пішли за ним слідом. Коли ж Микола Троцюк намагався зайти в приміщення, поліцейські завадили йому це зробити. Після цього він вийшов з двору, сів до власного авто, помахав Циплакову рукою та почав втікати.

Після переслідування правоохоронцям вдалося зупинити прокурора на вулиці Героїв АТО. Троцюк відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, фактично визнаючи, що п’яний.

Рішенням суду Миколу Троцюка визнали винним у кермуванні напідпитку, однак провадження закрили у зв’язку із закінченням строків накладення адмінстягнення. Також суд звільнив Троцюка із займаної посади, утім він подав апеляцію і його поновили. Крім того, мали виплатити понад 65 тисяч грн заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Водночас поліцейському Віктору Циплакову Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за ч.2 статті 162 ККУ (незаконне проникнення службової особи у володіння).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, поліція, алкоголь
В тему