0 0000
Новини

На Житомирщині затримали прокремлівського блогера

На Житомирщині затримали прокремлівського блогера

Співробітники Служби безпеки України затримали прокремлівського блогера, який завдавав інформаційну шкоду безпеці держави та за вказівкою своїх російських кураторів, поширював антиукраїнські матеріали.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що житомирський блогер, починаючи з 2014 року, проводив інформаційні диверсії, створюючи спотворені матеріали щодо ситуації в Україні на замовлення російських пропагандистів.

Підготовлені матеріали пропагандиста публікувалися на шести сайтах, які велися з Росії та окупованих територій України. Цікавий той факт, що на початку автор підписувався власним ім'ям, проте пізніше відмовився від цієї ідеї і перейшов на псевдоніми.

Проведена експертиза матеріалів показала, що вони мають маніпулятивний вплив на читача, підбурюють людей на конкретні дії проти суверенітету країни і розпалюють міжнаціональну ворожнечу з дружніми до України державами.

Обшуки були проведені в рамках кримінального провадження за місцем проживання блогера. На місці була знайдена комп'ютерна техніка, на якій було листування з російськими кураторами і матеріали, які готувалися на замовлення росіян.

Крім того, були вилучені копії договорів з російськими державними інформаційними агентствами на підготовку замовних статей і банківські картки, на які перераховували йому гонорари за антиукраїнську діяльність

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему