3 Жовтня 2021
Новини

Разумкова планують звільняти з 4 жовтня

Разумкова планують звільняти з 4 жовтня
У Трускавці на засіданні нардепи «Слуги Народу» домовилася з 4 жовтня почати процедуру відставки голови ВРУ Дмитра Разумкова.

Про це повідомила речниця фракції Юлія Палійчук.

Раніше вона підтвердила, що «слуги» зібрали 150 підписів, необхідних для ініціювання процесу відставки спікера парламенту. Після цього за відставку в Раді мають проголосувати 226 депутатів або більше.

Раніше Разумков казав, що у відставку йти не збирається, але зазначав, що за посаду триматися не буде. Зрештою, 30 вересня стало відомо, що у «Слузі Народу» вирішили розпочати збір підписів за відставку Разумкова.

Це сталося на тлі того, як в Офісі президента та фракції «Слуга Народу» неодноразово критикували очільника парламенту. Зокрема, голова податкового комітету Данило Гетманцев казав, що не зовсім розуміє позицію Разумкова щодо законопроєкту про олігархів.

А радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що Разумков відкрито гальмує ключові ініціативи президента. Така критика стосується насамперед законопроєкту про олігархів: дії голови Верховної Ради щодо цього документа «слуги» вважають недружніми.

Разумков надіслав цей проєкт закону до Венеційської комісії, хоча Арахамія просив цього не робити, а також вніс туди правку, яка суперечить позиції профільного комітету.

Відставку голови Ради коментував 2 жовтня і президент Володимир Зеленський, який прибув до Трускавця. Він заявив, що це «питання внутрішньофракційне», і звинуватимв Разумкова в тому, що він виносить його в публічну площину.

«Ми живемо в демократичній державі. Але якщо вони [погляди] інші, ніж у 73%, які віддали свої голоси саме за цю програму, то це нормально — отже, ти живеш своїм особистим життям», — сказав Зеленський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: слуга народу, дмитро разумков, депутати, вру
В тему