1 Жовтня 2021
Новини

Росія припинила транзит газу в Угорщину через Україну

Росія припинила транзит газу в Угорщину через Україну

Відсьогодні "Газпром" припинив транзит природного газу через українську систему для постачання газу в Угорщину.

Як повідомляють російські інформагенції, згідно з достроковим контрактом, укладеним 27 вересня, постачання здійснюватимуть через газпровід "Балканський потік" і трубопроводи Південно-Східної Європи.

"Заявки на транзит газу не надійшли, незважаючи на те, що потужності з України на вихід в Угорщину законтрактовані на весь газовий рік (з 01.10.2021 по 30.09.2022) у  розмірі 24,6 млн м3 на добу", – йдеться у повідомленні.

До слова, з 1 жовтня вступив в силу контракт між Угорщиною та Росією на транспортування газу в обсязі 4,5 млрд куб м на рік, згідно з яким газ в Угорщину поставлятимуть через "Турецький потік". Термін дії кожного з контрактів становить 15 років.

"З урахуванням того, що імпорт природного газу з Угорщини відбувався шляхом віртуального реверсу, можливості імпорту з Угорщини без транзиту відсутні", – підкреслили в компанії.

Гендиректор "Оператора ГТС України" Сергій Макогон заявив, що посилення домінуючого положення "Газпромому" та використання їм важелів впливу в очевидно політичних цілях на фоні зростання цін на газ в Європі мають зупинити.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, газ, угорщина, Україна
В тему