24 Вересня 2021
Новини

Катували українця до смерті: звільнили ще одного поліцейського в Польщі

Катували українця до смерті: звільнили ще одного поліцейського в Польщі

У Польщі комендант поліції Нижньосілезького воєводства звільнив зі служби другого поліцейського.

Він у липні брав участь у затриманні українця Дмитра Никифоренка. Загалом правоохоронці ведуть дисциплінарне розслідування щодо 5 поліцейських. Про це інформують у Нижньосілезькому воєводстві.

Українця затримали у Вроцлаві у липні, після чого він помер. Комендант визнав, що є сумніви щодо відповідності поліцейського вимогам, передбаченим законом про поліцію, і недотримання присяги.

Звільненому правоохоронцю також інкримінують нереагування на невідповідні дії інших поліцейських. Зокрема, вони застосовували фізичну силу та гумові палиці проти затриманого українця.

Загалом поліція веде розслідування щодо 5 правоохоронців. Першого поліцейського звільнили з посади 10 вересня. Щодо ще одного правоохоронця наразі триває процедура видалення зі служби.

Нагадаємо, українця Дмитра Никифоренка 30 липня затримали у Польщі. Він начебто перебував у стані алкогольного сп'яніння. Никифоренка висадили з автобуса та викликали поліцію. За інформацією Gazeta Wyborcza, поліцейські зв'язали затриманого ременями. Згодом у витверезнику його могли катувати. Через декілька годин після затримання українець помер. Прем'єр-міністри України та Польщі обговорили загибель Никифоренка. Матеуш Моравецький пообіцяв Денису Шмигалю, що усіх винних у цій трагедії буде покарано.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: польща, українці у польщі, поліція, кримінал, смерть
В тему