23 Вересня 2021
Новини

Відсьогодні Україна - в «жовтій» зоні: що треба знати про обмеження

Відсьогодні Україна - в «жовтій» зоні: що треба знати про обмеження
Відсьогодні всі області України знаходяться у «жовтому» рівні епідемічної небезпеки через ситуацію з COVID.

Проте обмеження не поширюватимуться на вакцинованих. Також без обмежень працюватиме громадський транспорт.

Діятимуть обмеження:

  • Заклади харчування можуть працювати, якщо відстань між столиками становить не менш як 1,5 метра, а за кожним із них сидить не більше чотирьох людей.
  • Кінотеатри та інші заклади культури можуть працювати лише з наповненістю менше 2/3 місць або 50% місць у кожному залі.
  • Масові заходи можна проводити, якщо заповненість залів не перевищує 2/3 або якщо на одну людину відведено не менш як 4 квадратних метрів площі.
  • Спортивні зали й фітнес-центри можуть працювати, лише якщо на одного відвідувача відведено не менш як 10 квадратних метрів площі.
  • Водночас залишається обов'язкове носіння масок у громадських місцях, транспорті, дотримання соціальної дистанції. Громадський транспорт у «жовтій» зоні працюватиме без обмежень.

Для вакцинованих будуть бонуси в навчальних і громадських закладах.

  • Заклади освіти зможуть працювати без обмежень, якщо там вакциновані принаймні однією дозою не менш як 80% персоналу. Йдеться не лише про викладачів і вчителів, а й, приміром, прибиральників. Але на дитсадки, початкову школу й заклади спеціальної освіти ця норма не поширюється.
  • Театри, кафе, концертні майданчики, кінотеатри тощо зможуть працювати без обмежень, якщо принаймні 80% їхніх працівників і відвідувачів вакциновані принаймні однією дозою або якщо вони мають негативний ПЛР-тест, зроблений протягом останніх 72 годин.

Власники громадських закладів можуть обирати: працювати з обмеженнями й не перевіряти вакцинацію і тести — або перевіряти й працювати без обмежень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, Надзвичайні події
В тему