18 Вересня 2021
Новини

Зимовий час 2021: коли переводять годинники

Зимовий час 2021: коли переводять годинники

В Україні в 2021 році  знову переведуть стрілки годинника на годину назад. Так,  зазвичай це відбувається в останню неділю жовтня.

Цього року цей день припадає на 4 ранку 31 жовтня. Це дозволить у вихідний, неділю, спати на годину довше і подовжить добу на одну годину.

Перехід на зимовий час

В Україні зимовий і літній час було запроваджено 1981 року. Ця процедура проводиться для того, щоб заощадити електроенергію, приблизно на 1-3%. Тому восени стрілки годинника переводять на зимовий час - на годину назад, а весною - на літній, на годину вперед.

В Україні вже неодноразово намагалися скасувати переведення годинників на літній і зимовий час. Остання спроба була весною цього року. Зокрема, 3 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт "Про обчислення часу в Україні" (№4201) у першому читанні.

Цим проєктом закону передбачається встановити й закріпити на території України єдиний київський час та відмовитися від подальшого сезонного переведення стрілок годинників. Проте Рада не змогла ухвалити проєкт закону в другому читанні і відправила документ на доопрацювання.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, зима
В тему

Останні матеріали