17 Вересня 2021
Новини

Уряд Данії хоче заборонити довічно ув'язненим вступати у романтичні стосунки

Уряд Данії хоче заборонити довічно ув'язненим вступати у романтичні стосунки

Уряд Данії ініціював закон, що забороняє довічно ув'язненим вступати у нові романтичні стосунки з людьми, які перебувають на волі.

Про це повідомляє BBC.

За новим законом в'язні, які відбувають довічний термін, протягом перших 10 років будуть обмежені контактами тільки з тими, хто вже знаходиться поруч з ними. Міністри сподіваються, що заборона запобігатиме зростанню «фанатиків» злочинців.

Цей закон ініціювали через інцидент, коли 17-річна дівчина закохалася у вбивцю Пітера Медсена. Його у 2018 році засудили до довічного терміну за вбивство журналістки Кім Уолль на борту його саморобного підводного човна UC3 Nautilus (за рішенням суду його знищили). Він вбив Уолль, коли та піднялась на човен, щоб узяти в нього інтерв'ю 10 серпня 2017 року. Пізніше він розчленував тіло журналістки і викинув у море.

Потім 17-річна Каммілла Курштейн зізналася, що закохалася у Медсена після того, як протягом двох років обмінювалася листами і розмовляла телефоном. Вона стала ревнувати, коли він у 2020 році одружився з Дженні Курпен, 39-річною росіянкою.

Міністр юстиції Нік Хеккеруп сказав, що такого роду відносини «очевидно необхідно припинити», і додав, що засуджені злочинці «не повинні мати можливість використовувати в'язниці як центр знайомств або медіамайданчик, щоб хвалитися своїми злочинами».

Новий закон також може заборонити в'язням, які відбувають тривалий термін, вільно публікувати повідомлення про свої злочини у соціальних мережах або обговорювати їх у подкастах. Зазначимо, що у 2018 році Медсен нарешті зізнався у вбивстві Уолль під час появи в датському документальному фільмі.

Крім того, перед розглядом питання про тимчасове звільнення в'язень повинен буде відбути 10 років свого ув'язнення (зараз два або чотири роки).

Законопроєкт уже відправили на розгляд комітету парламенту. Очікується, що він набуде чинності на початку 2022 року. Деякі його опоненти заявляють, що це втручання у приватне життя ув'язнених і можливо стосується цензури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: шлюб, тюрма
В тему