15 Вересня 2021
Новини

На Волині у двох дітей виявили хворобу Лайма

На Волині у двох дітей виявили хворобу Лайма

З початку року у Волинській області зареєстрували 8 випадків хвороби Лайма, в тому числі у 2 дітей.

Про це повідомляють на сайті ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» та МОЗ України.

Небезпечну хворобу виявили у мешканців Луцька (1), Нововолинська (4), Луцького (1) та Горохівського (2) районів. Хворі відмічали напади кліщів після відпочинку в рекреаційних зонах, лісосмугах та на присадибних ділянках.

Як зазначають у лабораторії, з метою моніторингу циркуляції збудників хвороб, що передаються кліщами, в цьому році працівниками ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб» зібрали та дослідили близько 1900 кліщів. Збір членистоногих проводився в рекреаційних зонах, лісосмугах, дачних масивах Луцька, Нововолинська, Ковеля, Луцького, Ківерцівського, Рожищенського, Маневицького, Любешівського, Горохівського та Ковельського районів.

У понад 10% виявили збудники бореліозу, найбільше заражених кліщів у – м.Луцьку (20%), Луцькому та Маневицькому районах (12%).

Оперативними відділами ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб» проводиться постійний моніторинг кількості звернень громадян до лікувально-профілактичних установ з приводу покусів кліщами. В поточному році за медичною допомогою звернулось близько 500 осіб (в тому числі 119 дітей) з приводу покусів кліщами, а понад 90 лучан – з проханням дослідити кліща, вилученого з тіла після укусу. В 40% виявили клітини морфологічно подібні до борелій – збудників хвороби Лайма.

Результати проведених досліджень свідчать про те, що на Волині сформувався стійкий осередок Лайм-бореліозу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: захворювання, діти, Волинь
В тему