10 Вересня 2021
Новини

У ДБР зацікавилися Тищенком

У ДБР зацікавилися Тищенком

Через штовханину між позафракційним депутатом Гео Леросом та нардепом від "Слуги народу" Миколою Тищенком їхній колега Ярослав Юрчишин написав заяву до ДБР.

Нардеп від "Голосу" Юрчишин на сторінці в Facebook написав, що до ДБР й до Офісу генпрокурора "подав заяву про злочин, вчинений Тищенком".

Він додав, що вважає, що в діях Тищенка є ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, ст. 346 ККУ (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) та ч. 1, ст. 351 ККУ (створення штучних перешкод у роботі депутата).

І наголосив, що такі дії караються позбавленням волі на 4-7  років та штрафом до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"Український парламент — це місце для дискусій та представництва інтересів громадян України, а не для застосування насильства та знущання над парламентськими процедурами", - написав нардеп.

Але він додав, що сумнівається у незаангажованості генпрокурора Ірини Венедіктової, яка може «покривати» своїх колишніх однопартійців.

У відповідь Гео Лерос подякував Юрчишину.

Нагадаємо, у ВРУ, коли Лерос під час виступу підняв тему зриву операції по "вагнерівцям", Тищенко підбіг до трибуни й зіпхнув Лероса. Це сталося 9 вересня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дбр, слуга народу, Україна, вру
В тему