10 Вересня 2021
Новини

Перша країна ЄС скасувала всі карантинні обмеження

Перша країна ЄС скасувала всі карантинні обмеження

Перша країна в Європейському Союзі повернулася до допандемічного життя. Нею стала Данія – там скасували всі COVID-обмеження.

Як пише Politico, данські органи охорони здоров’я ухвалили це рішення наприкінці серпня, заявивши, що коронавірус «більше не становить серйозної загрози для суспільства» через високі показники вакцинації та низький рівень серйозних захворювань і смертей.

«Вакцини і величезні зусилля всіх громадян Данії протягом такого тривалого періоду часу – це основа того, чому ми стаємо сильнішими», – висловився міністр охорони здоров’я країни Магнус Хойніке в Twitter.

Відтепер від людей більше не будуть вимагати COVID-сертифікат для відвідування ресторанів, спортивних центрів або нічних клубів, а дітей не відправлятимуть на карантин після підтвердження тісного контакту з хворим коронавірусом (ізолювати будуть тільки інфікованих).

Раніше у Данії відкрилися всі підприємства та навчальні заклади. Крім того, у країні повністю вакциновано майже три чверті дорослих, а показники госпіталізації від коронавірусу – низькі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, карантин
В тему