9 Вересня 2021
Новини

В Україні хочуть зробити нові COVID-сертифікати: зелений і жовтий

В Україні хочуть зробити нові COVID-сертифікати: зелений і жовтий

У МОЗ роздумують над видачею "зеленого" внутрішнього сертифіката про повну вакцинацію від коронавірусу та "жовтого" про отримання першої дози.

Наразі готують технічне рішення. Відомо, що зеленим можна буде користуватися рік, жовтим – до завершення імунізації, - розповів головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Він зазначив, що зараз напрацьовується проєкт постанови Кабінету міністрів. Сподіваюся, що на цьому чи на початку наступного тижня його приймуть. Також він додав, що у такий спосіб хочуть зробити полегшені норми роботи бізнесу і відвідування закладів тим людям, які отримали повний курс щеплення і мають внутрішній сертифікат.

"Наприклад, заклади харчування: зараз у червоній зоні вони закриваються, у жовтій зоні обмежується кількість людей, які можуть там перебувати. За новими нормами, які готує МОЗ, вони зможуть працювати навіть у червоній зоні, якщо їхні працівники будуть вакциновані на 100%, а також можна буде знімати обмеження на кількість посадкових місць, якщо відвідувачі також будуть вакциновані і зможуть показати QR-код на вході. 

Кузін прогнозує, що наступного тижня МОЗ вийде з офіційним роз'ясненням, як це буде працювати.

Він наголосив, що ті, в кого буде жовтий сертифікат, будуть користуватися такими ж послугами, відвідувати, наприклад, заклад харчування або спортивний заклад, але термін дії жовтого сертифіката – це час між двома щепленнями, 21-28 днів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали