5 Вересня 2021
Новини

У Луцьку створили аудіоальбом пісень на вірші Лесі Українки

У Луцьку створили аудіоальбом пісень на вірші Лесі Українки

У Луцьку на Театральному майдані на День міста та до 150-річчя від дня народженняЛесі Українки презентували аудіоальбом пісень на вірші письменниці «Мій шлях».

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Над музичною добіркою із 16 композицій працівники культурно-мистецького центру «Красне» працювали ще з минулого року, готуючись до відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Так і виникла ідея створити презентаційний аудіоальбом на слова відомої поетеси.

Леся Українка була і залишається однією з найбільш утаємничених постатей на українському літературному олімпі. А тому її творчість запрошує нас щодня відкривати секрети її неперевершеного таланту.

Відтак, організатори заходу запросили лучан та гостей нашого міста вирушити у захоплюючу мистецьку подорож назустріч Лесі Українці, твори якої сьогодні прозвучали по новому у виконанні творчих колективів й окремих виконавців культурно-мистецького центру «Красне»: ансамбль сучасного танцю «Антарес» (керівниця - Вікторія Лех), камерний хор КМЦ «Красне» (керівник - Володимир Єфіменко), Валентина ПалійчукАнастасія КурліщукОльга ТкаченкоДарина ЛавренюкХристина Андрущак та Наталія ЛисакВікторія Бляхарчук і Марія Павлович, вокальна студія «Зернятко» (керівниця - Алла Опейда), вокальний ансамбль «Аколада» (керівниця - Вікторія Гурська), вокально-інструментальне тріо «Лелія», Галина Конах, дует «Душа Волині», гурт «NotaNeo», заслужена артистка України Алла Опейда.

Варто зазначити, що деяку музику до творів Лесі Українки, спеціально до аудіоальбому «Мій шлях», написали самі працівники культурно-мистецького центру «Красне». А випуск диску створено за фінансової підтримки Луцької міської ради.

Такий культурний захід є дуже важливий, особливо у формуванні національної свідомості нового покоління українців. Адже в такому ж дусі виховувалася і сама Леся Українка. Для організаторів мистецького проєкту важливо, щоб знакові для України постаті знали у кожній українській родині.

А продовжилося відзначення Дня міста святковим концертом «Ода Лучеську». Творчий доробок на сцені Театрального майдану лучанам та гостям нашого міста презентувати художні колективи Палацу культури, Палацу учнівської молоді, музичних шкіл міста, Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, музика, поезія, мистецтво
В тему