1 Вересня 2021
Новини

Знаходять у третини всіх хворих: ВООЗ назвала новий небезпечний штам COVID-19

Знаходять у третини всіх хворих: ВООЗ назвала новий небезпечний штам COVID-19

Мутація коронавірусу, яка поширилася в Колумбії, є варіантом, що представляє інтерес для Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Про це повідомили на сайті організації.

Штам «Мю» вперше виявили в Колумбії в січні 2021 року. Наразі на цю мутацію припадає 39% всіх нових виявлених в країні випадків захворювання.

Загалом у світі зафіксували понад 3,7 тисячі випадків захворювання цим штамом. Поширення мутації першою чергою припадає на країни Центральної, Латинської Америки.

Однак цей варіант був виявлений також в низці країн Європи, зокрема Іспанії, Італії, Бельгії та Нідерландах, а також в США (1,4 тисячі випадків). Наприкінці липня цей штам вже став третім за поширеністю після варіантів «Дельта» і «Гамма» в місті Маямі.

Згідно з даними досліджень вчених біомедичного університету Риму і університету Брешіа, у пацієнтів, яким зробили щеплення вакциною Pfizer/Biontech, спостерігається хороша опірність штаму «Мю».

Дослідники характеризують цей штам наявністю нових і вже відомих мутацій шипа коронавірусу.

ВООЗ вносить до списку варіантів, що представляють інтерес, штами COVID-19, зараження якими реєструються все частіше і на все більшій території, при цьому є прогноз або підтверджені дані про здатність їхніх мутацій змінювати властивості коронавірусу.

Зараз організація характеризує так ще чотири інших мутації – "Ета" (вперше зареєстрована у Великій Британії і Нігерії), «Йота» (США), «Каппа» (Індія) і «Лямбда» (Перу), який вже виявили кількох десятках країн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Україна, карантин
В тему