30 Серпня 2021
Новини

«Загинули дев’ять членів однієї сім'ї». Очевидці розповіли про наслідки авіаудару США в Кабулі

«Загинули дев’ять членів однієї сім'ї». Очевидці розповіли про наслідки авіаудару США в Кабулі

В результаті авіаудару США по Кабулу було вбито дев’ять членів однієї сім'ї, серед яких шестеро дітей, повідомив CNN родич загиблих.

За словами брата одного із загиблих, наймолодшій дівчинці було два роки. Авіаудар забрав життя його родичів Замара (40 років), Насира (30 років), Заміра (20 років) і шести дітей - Фейсала (10 років), Фарзада (9 років), Арміна (4 роки), Беньяміна (3 роки), Аята (2 роки) і Сумайі (2 роки).

Під час спілкування з журналістом родич плакав. Він також розповів, що вони були звичайною родиною.

"Ми не ІДІЛ, і це був сімейний будинок, де жили мої брати зі своїми сім'ями", - зазначив співрозмовник видання.

Інший очевидець авіаудару США по Кабулу, сусід загиблої сім'ї Ахад, розповів, що після атаки всі намагалися допомогти загасити пожежу.

«Всі сусіди намагалися допомогти, приносили воду, щоб загасити вогонь. Я побачив, що загинули п'ять або шість осіб. Вони були мертві. Їх розірвало на частини. Також було двоє поранених", - зазначив він.

Ахад додав, що авіаудар стався близько 17:00 за місцевим часом, в цей момент він йшов до свого дому, коли почув шум ракети і гучний вибух. Чоловік сховався в укриття.

За даними CNN, біля будинку, де стався авіаудар, було дві припаркованих машини. В одній з них, ймовірно, тій, яка стала ціллю США, знаходилися батько і троє його дітей. Вони збиралися на сімейний захід.

29 серпня в Кабулі прогримів новий вибух. У Пентагоні заявили, що об'єктом атаки був автомобіль терористів. Свідки стверджували, що ракета потрапила в житловий будинок.

Пізніше військові США підтвердили, що внаслідок удару надходять повідомлення про жертви.

У військовому командуванні США відзначили, що безпілотник цілився в автомобіль, пов'язаний з ІДІЛ-Х, яка планувала новий теракт в аеропорту міста.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: смерть, діти, афганістан
В тему

Останні матеріали