19 Серпня 2021
Новини

Телеканал «НАШ» хочуть позбавити ліцензії

Телеканал «НАШ» хочуть позбавити ліцензії
Нацрада з питань телебачення та радіомовлення звернеться до суду, щоб позбавити ліцензії телеканалу «НАШ».

Про це йдеться на сайті Нацради.

Нацрада розглянула результати перевірок трансляцій програми «Марафон» 4 і 5 травня. У передачі зафіксували висловлювання з ознаками прихованого заклику до релігійної ворожнечі та ненависті, заснованого на нетерпимості до представників Православної церкви України, її представників та вірян.

Також виявили, що в ефірі були твердження, які використовує пропаганда Росії. Зокрема гість програми Петро Симоненко заявляв «про громадянську війну на Донбасі», а також про те, що до влади в Україні прийшли фашисти.

Регулятор каже, що Симоненко мав чи не найбільше ефірного часу програми. Ведучі «Марафону» застерегли політика через його висловлювання, але у Нацраді кажуть, що реакція журналістів «мала формальний характер, не стосувалися вживання гостем ефіру ненависницьких висловлювань».

За даними регулятора, в ефірі телеканалу «НАШ» не вперше помітили розпалювання ворожнечі. Кажуть, що телеканал не усуває порушення, тому Нацрада планує звернутися до суду, щоб анулювати ліцензію на мовлення ТОВ «НАШ 365».

Крім того, через порушення в ефірі програми «Марафон» ТОВ «НАША ПРАГА», якому також належить телеканал, оштрафували на 119,5 тисячі гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, Україна, телебачення
В тему